ODPORÚČAME - ČERNICOVÁ TORTA (Angie bakes)

Budete potrebovať:

  • 1 vajíčko
  • 35 g hladkej múky
  • 10 g kakaa
  • 1 lyžica kypriaceho prášku Dr. Oetker
  • 40 g Sweet family kryštálového cukru
  • 1 lyžica vody + 1 lyžica oleja
  • 400 g bieleho jogurtu
  • 250 g smotany na šľahanie
  • 250 g černíc
  • 100 g Sweet family práškového cukru
  • 1 balík želatínového prášku Dr. Oetker

Postup:

Vajíčko vyšľaháme so 40 g cukru, pridáme olej a vodu a nakoniec aj múku zmiešanú s kakaom a kypriacim práškom. Cesto nalejeme do papierom na pečenie vystlanej malej 18 cm formy a dáme piecť pri 180 st. C na cca 15 minút. Po upečení necháme vychladnúť, odstránime papier na pečenie a mini korpus vložíme späť do formy Na krém si namočíme želatínu podľa inštrukcií na obale. Černice tyčovým mixérom vymiešame dohladka a prepasírujeme cez sitko, aby sme sa zbavili jadierok (ak vám nevadia, vynechajte tento krok). Smotanu vyšľaháme dotuha, jogurt premiešame s práškovým cukrom a do tejto masy primiešame vyšľahanú smotanu. Želatínu zohrejeme na miernom plameni a keď je jemne teplá, primiešame k černicovej šťave a tú celú potom do jogurtového krému. Nanesieme na piškótový korpus, vrch uhladíme a uložíme na noc do chladničky. Pred podávaním ozdobíme černicami.

            Zdroj: www.angiebakes.com