PREČO SI VYBRAŤ HRNCE SILIT?
 
Riad spoločnosti SILIT je vyrábaný v špičkovej kvalite. Vďaka neustálemu vývoju a moderným technológiám využívaným pri výrobe ich môžeme používať na všetkých zdrojoch tepla, vrátane indukcie.
 
Základom kvality je materiál. Silit totiž vyvinul jedinečný materiál vyrábaný pomocou najmodernejšej technológie Silargan, ktorý je syntézou špeciálnej feromagnetickej ocele a veľmi odolného high-tech keramického povrchu. Extrémne odolný high-tech keramický materiál je ultra pevný, odolný voči zárezom a škrabancom. Je antibakteriálny, vysoko hygienický a nezanecháva pachuť na jedle. Silargan je tiež bez prítomnosti niklu, a teda ideálnym riešením pre ľudí trpiacich alergiami.
 
Extra robustné jadro, odliate z jedného kusa ocele a tmavé vnútro zaistia excelentné výsledky varenia a vyprážania. Teplo je distribuované rovnomerne rýchlo k okrajom riadu, vedené priamo k jedlu a zachované dlhý čas. To samozrejme šetrí drahocenný čas a energiu - a to bez ohľadu na to, či varíte pri nízkej teplote alebo zapekáte pri vysokej.
 
POVRCH
- ultra tvrdý, keramický, vysokolesklý
- pevnejší ako oceľ
- neutrálny k chutí (okrem iného si jedlo zachováva prirodzenú chuť a plnú arómu)
- bez straty lesku
- tiež výborný pre servírovanie a uskladňovanie jedla
- extrémne jemný povrch
 
EXCELENTNE VARÍ
- excelentné schopnosti pri varení a vyprážaní
- optimalizuje teplotu počas vyprážania pri vysokých teplotách - pre chrumkavý výsledok
- dokonca aj varenie a zapekanie je možné pri stredných teplotách
 - ideálne na energiu šetriace varenie, dopekanie po vypnutí variča
 
ENERGIU ŠETRIACI
- extra robustné jadro, odliate z jedného kusa ocele
- rýchla distribúcia tepla k okrajom
- výnimočná schopnosť uchovávať teplo umožňuje stiahnuť teplotu po fáze zohrievania
- tmavé vnútro, rýchle a rovnomerné vedenie tepla k jedlu
 
KERAMICKÉ VARNÉ DOSKY
- najlepšie sa hodí na indukčné a sklokeramické varné dosky.
 
JEDNODUCHÁ ÚDRŽBA
- ľahké jemné vyčistenie
- odolné voči poškodeniu v umývačke riadu
 
ANTIBAKTERIÁLNE
- táto vlastnosť je prevenciou proti rastu a prenášaniu baktérií na povrchu hrncov