V košíku nie sú žiadne položky.
Špeciálny samoostriaci blok na nože z jaseňového dreva obsahuje 5 vysokokvalitných nožov a kuchynské univerzálne nožnice, všetko od solingenskej značky Zwilling J.A. Henckels.
Dizajnový blok na nože z odolného jaseňového dreva a elegantnej nehrdzavejúcej ocele bol vďaka značke Zwilling povýšený na majstra brusiča vo vašej domácnosti. Vďaka technológii KIS (Keep It Sharp) totiž udržuje vaše nože stále ostré. Bez námahy a bez tréningu, čím vám šetrí čas. Použitý mechanizmus je rovnako skvelý, ako jednoduchý. V štrbinách, určených na skladovanie nožov, sú totiž integrované keramické brúsky na nože, ktoré vďaka správnemu uhlu brúsia nôž pri každom vytiahnutí noža z bloku. Blok je navyše vybavený jednoduchými piktogramami, aby aj neznalému bolo jasné, ako správne s nožmi manipulovať. Blok je vhodný pre nože s rovným ostrím, nože s vrúbkovaným ostrím sa v tomto bloku nenaostria.
Kolekcia nožov Zwilling Pre je vylepšeným variantom Zwilling Professional. Je vhodná pre každého, kto to myslí s varením naozaj vážne. A to bez ohľadu na to, či ide o profesionálov či laikov. Spojením síl solingenských nožiarskych majstrov, dizajnéra Matteo Thuna a tých najlepších šéfkuchárov sa zrodil rad Zwilling Pro. Čepele nožov sú upravené tak, aby čo najlepšie zodpovedali požiadavkám profesionálov na čo najprecíznejšie, najpresnejšie, a pritom maximálne bezpečné používanie. Nože sú perfektne vyvážené, dobre padnú do ruky a majú unikátne klinovité ostrie na jednoduché a bezpečné krájanie.
Rad Pro tiež predstavuje vylepšený tvar záštity, ktorá slúži nielen na efektívnu ochranu prstov, poskytuje zároveň pevnú oporu prstom a vyvažuje celý nôž, aby používanie nožov bolo pohodlnejšie a predovšetkým bezpečnejšie. Zúžený tvar tiež predstavuje väčšiu kontrolu nad krájaním a umožňuje plné ostrenie nožov. Iste oceníte dnes už tradičný dizajn nožov s plnou rúčkou sa tromi robustnými nitmi.
Špeciálna zmes tej najkvalitnejšej nemeckej ocele, vyrábanej exkluzívne pre spoločnosť Zwilling, s optimálnym pomerom chrómu a uhlíka zaručuje tie najlepšie vlastnosti, má tvrdosť približne 57 HRC Rockwellovej stupnice tvrdosti. V kombinácii s prepracovanými výrobnými technológiami tak vznikajú nože, ktoré sú robustné, extrémne odolné, flexibilné, odolné voči korózii s dlhotrvajúcou ostrosťou.
Špeciálny postup tvrdenia nožov patentovanú technológiou FRIODUR®, ktorá spočíva v tvrdení mrazom. Temperovanie ocele harmonizuje jej molekulárnu štruktúru, odstraňuje vnútorné pnutie, vytvára výnimočnú pružnosť a predchádza zlomeniu čepele.
Nože sú vykované z jediného kusa ocele patentovanou technológiou SIGMAFORGE®, ktorá ešte viac vylepšuje skvelé vlastnosti kvalitnej ocele - nože sú pevnejšie a ostrie je odolnejšie voči otupeniu.
Kužeľovitý profil čepele a laserom kontrolované ostrie v tvare písmena "V" zaisťuje excelentnú a dlhotrvajúci ostrosť. Bezchybná geometria a dokonalé vyváženie noža potom zaručujú presné a bezpečné vedenie rezu, ktoré neunaví vašu ruku ani pri dlhšom používaní.
Ergonomicky tvarovaná rukoväť je vyrobená z kvalitného syntetického materiálu, je odolná voči nárazu a poškriabaniu a zostáva stabilná aj pri vystavení teplotným zmenám. Kvalitné bezškárové napojenie rukoväti k čepeli zaisťuje pohodlné používanie aj perfektnú hygienu (nezostávajú tu zvyšky potravín).
Nože Zwilling možno vďaka špeciálnej formule kvalitnej ocele umývať v umývačke riadu, avšak nože by nemali byť vystavené teplotám nad 55 ° C a nemali by sa dotýkať žiadnych iných predmetov (hrnce, príbory, iné nože). Ručné umývanie je k nožom šetrnejšie, a preto je odporúčané. Nože umývajte vlažnou vodou a šetrným čistiacim prostriedkom jemnou stranou špongie.
Odporúčame používať flexibilnú podložku na krájanie (lopárik) - drevenú, silikónovú či plastovú. Príliš tvrdé materiály, ako je sklo, granit alebo keramika, môžu za istých okolností poškodiť čepeľ a ostrie. Skvelou voľbou sú lopáriky Epicurean z recyklovaného dreva spevneného živicou.
Každý aj ten najlepší nôž skôr či neskôr stratí svoju pôvodnú ostrosť a je potrebné ho nabrúsiť. A keďže tupý nôž je nebezpečnejší než ostrý, odporúčame nože pravidelne brúsiť. Pokiaľ na noži vznikne "zub" či deformita, odporúčame nôž čo najskôr zveriť do rúk odborníka.
Na ostrenie odporúčame používať originálne brúsky, ocieľky a brusné kamene Zwilling. Vhodnou alternatívou sú i brúsky AnySharp.
Radi vám sprostredkujeme brúsenie nožov priamo u výrobcu alebo odporučíme osvedčené nožiarstvo. Personál predajní Potten & Pannen - Staněk vám kedykoľvek rád predvedie správny postup ostrenia nožov.
Nože skladujte na bezpečnom mieste (z dosahu detí), vždy dbajte na to, aby k vám smerovala rukoväť, nikdy čepeľ. Pri skladovaní by sa nože nemali vzájomne dotýkať.
Do dreveného bloku na nože alebo na magnetickú lištu ukladajte vždy len očistené a osušené nože.
Vždy používajte ten správny nôž - veľkosť a textúra spracovávaných surovín (mäsa, zeleniny, rýb, pečiva) sa veľmi líšia, preto používajte na jednotlivé suroviny špecifické krájacie techniky, a teda aj špecifický nôž.
Výrobca: ZWILLING
Výrobca | ZWILLING |
---|---|
Farba | Nie |