V košíku nie sú žiadne položky.
Forma na veľkonočný vrkoč 38 cm Kaiser v skratke:
Recept: Veľkonočný hrozienkový vrkoč
Autor: Kaiser
Suroviny:
100 g múky
1/2 kocky čerstvého droždia (21 g)
1 čajová lyžička cukru
75 ml vlažného mlieka
225 g múky
50 g varených a nastrúhaných zemiakov
40 g cukru
1 zarovnaná čajová lyžička soli
1 celé vajce
2 žĺtky
60 g rozpusteného masla
80 g hrozienok
Postup:
Do misky vsypeme 100 g múky, na ňu nadrobíme droždie, pridáme cukor, vlažné mlieko a všetko premiešame. Misku zakryjeme a cca hodinu necháme kysnúť na teplom mieste. Potom k zmesi pridáme ostatné suroviny – múku, zemiaky, cukor, soľ, celé vajce, žĺtky a maslo. Dobre prepracujeme. Nakoniec do cesta zapracujeme hrozienka. Zakryjeme a opäť necháme 30 min. kysnúť na teplom mieste. Cesto vložíme (a pritlačíme) do vymazanej formy, zakryjeme a opäť necháme ďalších 20 min. na teplom mieste. Vložíme do stredu predhriatej rúry a pečieme pri 180 °C zhruba 35 min. (Po 20 min. je možné zakryť formu papierom na pečenie)
Dobrú chuť!
Výrobca: ORIGINAL KAISER
Výrobca | Nie |
---|---|
Farba | Nie |